"בגידה במערכות יחסים: יצירת השפעות מתמשכות על אמון ואינטימיות"
מספר מילים 302
זו אמת מצערת שמערכות יחסים מסומנות לפעמים בבגידה. בין אם מדובר בפעולה קטנה ולא מוצדקת או בעבירה חמורה, בגידה יכולה ליצור השפעות מתמשכות הן על אנשים והן על מערכת היחסים בכללותה. חשוב לקחת בחשבון כיצד התרחש אירוע הבגידה, וגם את האופן שבו הוא טופל או נוהל, בעת הערכת אמון ואינטימיות במערכת יחסים.
קראו עוד
אמון הוא אבן הפינה של כל מערכת יחסים בטוחה וכאשר היא נשברת, זה יכול להיות קשה לשקם. בגידה כמעשה מכוון של אנוכיות או התעלמות יוצרת בדרך כלל השפעה חזקה יותר מאשר אם היא תוצאה של טעות כנה. בגידה זו עשויה ללבוש צורה של רמאות משמעותית אחרת, שקר, הערות אכזריות או אפילו השמטת מידע. תהיה צורתה אשר תהיה, ההשפעות קצרות הטווח והארוכות של בגידה עלולות לפגוע באמון ובאינטימיות.
כשמדובר בבנייה מחדש של אמון, שני האנשים חייבים להיות מוכנים לעבוד יחד כדי לתקן את הנזק שנגרם על ידי הבגידה. חשוב ששני האנשים יכירו בכך שהבגידה התרחשה, ויתנו לאחר הזדמנות להביע את רגשותיו בסביבה פתוחה ולא שיפוטית. לאחר מכן, שני האנשים חייבים להיות מחויבים להיות כנים, גם כאשר זה לא נוח. זה כולל להיות כנים לגבי הבגידה עצמה, כמו גם לכבד כל הבטחות או הסכמים שנעשו בתהליך של בנייה מחדש של אמון.
כשמדובר בשיקום האינטימיות, על הבוגד להתחייב להראות חרטה אמיתית על הבגידה. חרטה צריכה להיות מלווה בנכונות לנסות באופן פעיל לתקן את הנזק שנגרם ובהבנה של הרגשתו של האדם האחר. במהלך תהליך זה, בני הזוג עשויים להזדקק לייעוץ כדי לעזור לאדם הנבגד לסלוח ולבוגד להבין את ההשלכות של מעשיהם. כל הצדדים צריכים להיות פתוחים וכנים לגבי התקדמות ומאבקים.
בגידה במערכות יחסים עלולה לגרום נזק מתמשך לאנשים המעורבים ולקשר ביניהם. חשוב לא רק לקחת אחריות על הנזק הזה, אלא גם להתחייב לעבוד יחד כדי להחזיר את האמון והאינטימיות בין הצדדים. תהליך זה עשוי לדרוש תקשורת, הבנה וסבלנות, אך בסופו של דבר המטרה צריכה להיות לבנות מחדש אמון ואינטימיות גם לאחר שהתרחשה בגידה.