"סטיגמה של בושה: הבנת עבודת המין והצורך להפוך אותה ללא חוקית"
מספר מילים 335
עבודת מין היא חלק משמעותי אך לעתים קרובות לא מובן מכוח העבודה העולמי. זה זמן רב נושא טאבו, כאשר עובדיו מתמודדים עם הנחות של פשיעה וחוסר מוסריות. זאת למרות שבמדינות רבות, עבודת מין היא גם בהסכמה וגם חוקית. מצד שני, מדינות שהגדירו עבודת מין כעבירה פלילית הפכו אותה לעיסוק שולי ומסוכן למי שעוסק בה.
למרבה הצער, הפללה של עבודת מין נושאת עמה סטיגמה של בושה. זה מונצח על ידי התפיסה הציבורית שעובדי מין הם תפקידים מגדריים שאינם מתאימים לתבנית ההטרונורמטיבית של החברה. כתוצאה מכך, עובדי מין סובלים לעתים קרובות מסטיגמה נרחבת ומאפליה מצד החברה בכללותה. מצב זה עלול להוביל לדחיקתן לשוליים של עובדות מין, ולהקשות עליהן לקבל גישה למרחבים ציבוריים ולשירותים בסיסיים.
לדוגמה, בפיליפינים, עבודת מין היא סטיגמה גבוהה ועובדי מין רבים חווים הטרדה מצד המשטרה והציבור. זה אפילו תועד על ידי אמנסטי אינטרנשיונל בדו"ח השנתי שלו לשנת 2017. הארגון מציין כי "עובדי מין רבים בפיליפינים מתמודדים עם אלימות והתעללות מצד לקוחות, משטרה והציבור הרחב, שכולם שותפים להפרת החוק על ידי הפללת אותם אנשים עליהם הם אמורים להגן".
לא רק שהפללה מקשה על עובדי מין לגשת למרחבים ציבוריים, היא גם עלולה להוביל לניצול נוסף. כאשר עבודת מין אינה חוקית, העוסקים בה לעתים קרובות אינם יכולים לפנות לחוק לקבלת הגנה כאשר הם מנוצלים על ידי מעסיקיהם או לקוחותיהם. משמעות הדבר היא שעובדות מין פגיעות הרבה יותר לניצול והתעללות על ידי מי שינצל את מעמדן הפגיע.
בסופו של דבר, כדי שעובדות מין יוכלו לעסוק בעבודתם בבטחה וללא חשש מניצול, יש לבטל את ההפללה של עבודת מין בכל מדינה שבה היא קיימת. אי-הפללה של עבודת מין משמעותה שאנשים לא יעמדו עוד בפני סנקציות פליליות בגין עיסוקם בה, וכי היא תטופל כמו כל מקצוע אחר. מהלך כזה יסייע להפחית את הסטיגמה הקשורה לעבודת מין ולקדם קבלה רבה יותר שלה ברמה החברתית.
יד 69
עבודת מין היא עבודה לגיטימית ויש להתייחס אליה ככזו. במקום להפליל עובדות מין, ממשלות צריכות לאכוף חוקים שיגנו עליהן ויספקו להן את אותן זכויות והגנות כמו עובדות אחרות. רק באמצעות אי-הפללה עובדי מין יכולים לקבל את הבטיחות והביטחון הדרושים להם כדי לבצע את עבודתם ללא חשש מאפליה וניצול.